ajtó trendek

Mintaboltunk az ATV Életre fel! c. műsorában!

Egy nagyon izgalmas hírt szeretnénk megosztani mindenkivel!

Nem is olyan rég az ATV Életre fel! c. műsorának kis csapata forgatott nálunk. Az elkészült anyag 2020.04.12-én volt látható az ATV-n.

A felvételt itt is megosztottuk. Tartsatok velünk!

 

 

Ajtók, a belsőépítészet magasiskolája

Ma, ha ajtóra gondolunk, nem csak egyetlen funkciót látunk benne. Különösen igaz ez a Centro Casa Bemutatóterem ajtajaira, melyek megannyi színben, stílusban és funkcióban megtekinthetők és megrendelhetők.

Hiszen ma már csak a fantázia szab határt az ajtók kiválasztásának. Van ugyanis toló, falban futó, tokban nyíló, fal előtt futó, vagy épp csukló ajtó, így mindenki azt választhatja, amelyik számára a legkedvesebb.

Lassan elmúlik a hagyományos ajtók kora?

Korántsem. Számtalan megrendelőnk van, akik a „hagyományos” ajtókra esküsznek, ellenben ámulatba esnek, amikor megmutatjuk nekik, hogy az, amit egykoron ők egyszerű ajtónak hittek, mennyi apró átalakítások estek át az elmúlt éveknek köszönhetően. Így azt kell mondanunk, minden ajtó különleges.

Ehhez hozzájárul az is, hogy egyetlen álom ajtó mennyi különböző agyagból készülhet. Hiszen egyetlen gyártó ajtajából választhatunk dekorfóliásat, furnért, vagy épp festett ajtót, attól függően, melyik dobogtatja meg a szívünket először.

A fehér ajtók népszerűsége töretlen

Még mindig azt látjuk, hogy az egyik nagy kedvenc változatlanul a fehér ajtó. Nem véletlen, hiszen ajtót ritkán vásárolunk, ellenben festeni, vagy bútort venni gyakrabban fogunk. A fehér színű ajtó pedig mindig, minden közegben kiemelkedően jól mutat.  A mai trendeknek megfelelően nem kell attól tartanunk, hogy a fehér ajtó idővel majd elveszíti a színét, netán besárgul, hiszen a gyártók mindegyike kiemelt figyelmet fordít arra, hogy bármilyen technológiával is készítse az ajtókat, azok hosszú éveken át ugyanazt a minőséget mutassák, függetlenül az eltelt éveknek.

Trónkövetelő a szürke, beton utánzatú színek, de a sötétebbek és világosabbak harca sem enyhül.

Mint ahogyan említettük, a fehér ajtó minden belsőépítészeti átalakítás után is jól mutat. A bátrabbak azonban bevállalnak egyéb színeket és anyagösszetételeket is, tudván, hogy hosszú idő elteltével sem változtatnak majd az otthonuk, vagy irodájuk kinézetén, így bátran belevágnak a nagy ajtógyárak adta újdonságokba, legyen az a színek, vagy épp az ajtó nyitásának különlegessége.

A legfontosabb tanács: válassz egy ajtócsaládból, hogy megmaradjon az összhang.

Teljesen érthető, ha más ajtót képzelünk el a konyha, a hálószoba, vagy a fürdőszoba ajtajának. Az, hogy ezek mégis összhangban élhessenek a belső enteriőrrel, különösen fontos. Épp ezért érdemes ajtó családokban gondolkodni, hogy az összhang ne ütközzön, megmaradjon a harmónia, és bárhová is tekint majd a használója azt érezze, minden ajtó különleges, mégis egységes.

Így lehet, hogy a hálószobába egy azon ajtó család tekintetében választhatunk teli ajtót, a nappaliba üvegeset, a konyhába opálos üveggel ellátott ajtót, vagy épp ugyanezt a fürdőszobához is. A különbség hatalmas, az egy azon ajtócsaládnak köszönhetően azonban mégis látszik a stílus, és a messzemenő igényesség.

A beltéri ajtók zárszerkezetei is messze túlmutatnak azon, amit megszokhattunk. Ma már a hagyományos kulcsos megoldás mellett, lassan az élre tör a mágneses, vagy épp a tokba beépített zár is.

És persze, ha ajtó, akkor a kilincs is hatalmas szerepet kap.

Ma már számtalan méretben, formában és színben kaphatunk kilincset, attól függően, mire vágyunk. Megtalálható (nálunk is), a matt, a fényes, az atracit színű, vagy épp a swarovski kristályokkal díszített kilincs is.

Azt látjuk, hogy egy-egy ajtó kiválasztása után a kilincs rászerelése után az ajtók valóban új értelmet, életet nyernek. Abba már bele sem megyek, hogy lélektani hatással bír minden, ami az otthonunkat díszíti, ettől válhatunk valóban békéssé, vagy épp ellenkezőleg, indulatossá is.

A beszerelés folyamata sem egy ördögtől való

A legfélelmetesebb sarokpont nem más, mint a mérés és a beszerelés. Érthető. Egy laikus, aki ajtóval együtt vásárolt otthont, ugyan honnan tudná, hogy most, amikor változtatni óhajt, hogyan mérjen biztosan faltávolságot. Teljesen megérjük. Épp ezért miután a vásárló kiválasztja a neki tetsző ajtót, a beszerelő kolléga megy a helyszínre, és mér felnyílás távolságot, majd ennek tükrében rendelünk ajtót, a pontos adat megismerése után.

Az ajtóra pár hetet várni kell, attól függően, melyik ajtócsaládot választottuk ki, majd a beszerelő kolléga építi be az ajtót, teszi fel rá a takaróléceket és a kiválasztott kilincset is.

Számunkra különösen fontos, hogy minden ajtó visszaadja azt a megvalósult álmot, amit a vásárló szeretne. Épp ezért nem csak a bemutatóteremben, de a Facebook-on, email-ben, vagy telefonon is szívesen nyújtunk segítséget.

Teljes ajtó kínálatunk >>>