hatalmas ajtó

Visszafogott elegancia, monumentális méret, hatalmas ajtó

Ma, amikor mindenhol az újdonságot, újításokat keressük, nem tehetünk kivételt az ajtók esetében sem. Az ajtó sok esetben egy életre szól, és szeretnénk, ha rápillantva mindig azt az érzést nyújtaná, mint amikor először rátaláltunk. Íme néhány segítség, hogyan válassz ajtót most, 2020-ban.

Ha ajtóról beszélünk, érthető, hogy mindannyiunknak a hagyományos méretű és formájú ajtók jutnak eszébe. Nem véletlen, hiszen ebben nőttünk fel, és szinte csak az interneten böngészve akadunk rá olyan ajtókra, melyeknél eláll a lélegzetünk. Nem kell azonban messzire mennünk ahhoz, hogy ezeket a mai kornak megfelelő, valóban trendi és divatos ajtókat az életben, a valóságban is megnézzük, megcsodáljuk és megrendeljük.

Ma már egyre divatosabb a hatalmas, a két méter hosszúságot is meghaladó ajtócsoda. Nem véletlen. A belsőépítészek egyik nagy kedvence lett a hatalmas ajtó, hiszen növeli a helység belmagasságát, mindazonáltal pedig igazán fantasztikus látványt nyújt. Arról nem beszélve, hogy mivel nem egy mindennapi ajtóról beszélünk, így hosszú éveken keresztül mindenki megcsodálja majd a luxus méretű és kivitelezésű ajtónkat.

Nincs ez másként a szélességgel sem.

Ma már az ajtók szélességének is csak a képzelet szab határt, így egyre elterjedtebbek a dupla szárnyú bejárati ajtók is. A legfontosabb szempont ennél a duplaszárnyú megoldásnál, hogy a szárnyak minden esetben egyformák legyenek. Tanácsos ezek közül is olyat választani, melyeken van üvegbetét, hiszen így a természetes fényjáték nappal rendkívüli módon érvényesül, ami ismét emeli a helység összhangját és harmóniáját.

A magasság és a szélesség nem csak a látványnak kedvez.

Érdemes belegondolni, hogy a későbbi bútorok, nagyobb tárgyak is könnyedén be és kiférnek, nem kell tartanunk a nekiverődéstől.

Ugyanez érvényes a tolóajtókra, melyek ma nem véletlen közkedveltek.

Míg az elmúlt évek tendenciája a műanyag harmonika ajtó volt, mára már idejét múlt megoldás. A tolóajtók szépsége nem más, mint hogy bármilyen méretben elkészíthető, csendes és valóban figyelemfelkeltő, luxus érzést kölcsönöz akár irodák, az otthonok térelválasztójának.

Itt is megfigyelhető, hogy megannyi színben, méretben gyártathatóak, és ma már az üvegberakás is egyre divatosabb. Nem véletlen az üveg szeretete az ajtóknál sem. Beengedi a természetes fényt, és ezáltal növeli a tér enteriőrjének harmóniáját.

Amikor arról beszélünk a megrendelőinkkel, érdeklődőinkkel, hogy melyek azok az ajtók, melyek jelen pillanatban divatot teremtenek, nem egyetlen évről beszélünk. Az ajtók a belsőépítészet eszközeivé váltak.  Épp ezért nem csak trónkövetelőkké váltak évről évre az ajtók, de egyetlen trend hosszú évig, évtizedekig is a figyelemfelkeltés és az elismerés eszköze lehet.