irodai ajtók

Ajtó az irodában? Az irodai ajtók kiválasztása

Ma már nem titok, hogy mindenki, aki először felkeres egy irodát, az összkép alapján ítél. És mi az, amivel először találkozik? Persze, hogy az ajtó. Az irodai ajtók legalább annyira fontosak, mint az otthonunk ajtajának kiválasztása.

Az, hogyan néz ki az iroda, egyrészt a megbízhatóságot sugallja az ügyfeleknek, megrendelőknek, másrészt bizalmat ébreszt, ami nélkülözhetetlen a vállalkozás fennmaradásának érdekében.

Épp ezért a belsőépítészeti arculat megválasztásánál mindenképp ügyelnünk kell a bútorok összhangja mellett az ajtókra is. Hiszen amilyen az iroda, olyan a vállalkozás is.

Egy jól megválasztott iroda belsőképe kulcs lehet a sikerhez

A nemzetközi vállalkozások, az egyre bővülő ügyfélkör lehetővé teszi, hogy mindenki olyan irodát alakíthasson ki, amelyik megfelel az európai trendeknek. Legyen az visszafogott, minimalista, vagy épp az ellenkezője, a legfontosabb, hogy egységet mutasson.

Nincs ez másként az irodai ajtók esetében sem

Az első, amit az ügyfél azonnal észrevesz nem más, mint a bejárati ajtó. Két eset lehetséges. Ha az irodánk egy házban van, akkor a lehetőségek száma végtelen arra nézve, hogyan kápráztassuk el az ügyfeleinket. Minél nagyobb egy ajtó, annál nagyobb a bele vetett bizalom. Ennek legfőképp lélektani hatása van, mely kifejezetten jól jön majd a későbbi tárgyalások folyamán.

A nagy ajtó mindig a cég belső nagyságával, fejlődni akarásával egyenértékű, nem véletlen, hogy lakberendezők tucatjai tartanak ma is előadást arról, hogy miért éri meg akár vagyonokat is beleinvesztálni az iroda első frontos ajtajába.

A legfontosabb lépés után pedig ugyan miért ne jöhetne többi?

Az irodák különböző helységeit minden esetben célszerű ajtókkal is elválasztani. Ma még találunk egyterű, esetleg paravánokkal, vagy nyitott válaszfalakkal tagolt irodákat, ezek azonban leáldozóban vannak. Az ok nagyon egyszerű. Ahhoz, hogy az irodában dolgozó szakemberek valóban mérhető eredményeket érjenek el, nyugalomra van szükségük. Külön-külön megbeszéléseket folytatnak telefonon, személyesen, ajánlatokat készítenek elő, ez pedig az állandó monoton hangzavarban nehezebben megy.

Épp ezért válasszunk olyan ajtócsaládot, melyek mindegyike hangszigetelt, így egyáltalán nem válik zavaróvá a benti munkafolyamat, és mivel semmi nincs, ami kizökkentené az irodában ténykedőket, az elvégzett munka is sokkal eredményesebbé válik majd.

Az ajtócsalád kiválasztása után két helységre érdemes különösen nagy gondot fordítani. Az egyik a főnöki iroda ajtaja, a másik pedig a mellékhelyiségé.

Mind a kettő a leendő ügyfelünk, megbízónk teljes bizalmának elnyerését szolgálja. Épp ezért ne tartózkodjunk attól, hogy ezek különlegesek legyenek.

A főnöki iroda ajtaja lehet kétszárnyú is, hiszen minél nagyobb, annál nagyobb a tekintély is. Ezek az irodahelységek minden esetben tágasabbak, mint a többi, így a szélesebb és magasabb ajtó tágítja a teret, ezáltal bárki, aki belép ezen az ajtón, fesztelenebbül érzi majd magát, figyelembe véve a nagyobb teret.

A mellékhelyiség ajtaja sem elvetendő szempont

Ez az egyetlen olyan hely, ahová mindenki eleve feszélyezve kér útbaigazítást, épp ezért figyeljünk arra, hogy aki bent tartózkodik, mindenképp biztonságban érezze magát. Így kiváltképp fontos, hogy olyan ajtót válasszunk, mely jó hangszigeteléssel bír.

Irodai ajtók – egyetlen család, megannyi igény

Ma már egyáltalán nem lehetetlen egyetlen ajtócsaládból kihozni mindazt a maximumot, amelyre egy irodán belül szükségünk lehet. Épp ezért érdemes szakemberek segítségét kérni, és kiválasztani azt, amely számunkra a legmegfelelőbb.

Ezeket már megannyi méretben, akár egyedi méretben is legyártják, beszerelik, és évtizedekig az egyik legnagyobb aduászunk lehet minden nálunk történő tárgyalás esetében.

Épp ezért ne feledkezzünk meg arról, hogy az iroda nem csak egy hely, hanem a legfontosabb, a vállalkozásunk jövőjét illetően.