idei ajtó trendek

Az idei ajtó trendek és az elkövetkezendő évek ajtó trendjei

Ma már a beltéri ajtók sem mentesülhetnek a belsőépítészeti trendektől, divatirányzatoktól, hiszen megannyi stílus, szín, forma, méret és stílus fellelhető közülük. Az, hogy mi az idei év hatalmas divatja, melyek azok az idei ajtó trendek, melyek irányt adnak a következő éveknek, nem nehéz kitalálnunk, hiszen a napnál is világosabb, az ajtó belsőépítészeti eszköz lett az otthonok világában.

A szabványos méretű ajtók kora lassan lezárult

A beltéri ajtók általánosságban elmondhatóak, hogy 190 és 210 centiméter között vannak, szélessége pedig általában nem haladja meg a 80 centimétert. A hagyományos ajtókat azonban egyre inkább letörlik a színről a belsőépítészek, és azt javasolják, hágjuk át ezeket a határokat. Minél nagyobb egy ajtó, annál inkább növeli vizuálisan a szoba belmagasságát, így a tér nagyobbnak, tágasabbnak tűnik majd, arról nem beszélve, hogy egy nagyobb méretű ajtó mindig tekintélyt parancsolóbb hagyományos társainál. Így, ha meghaladja a két métert az ajtó magassága, bólintsunk rá nyugodtan, sőt mi több, minél magasabb, annál nagyszerűbb.

A tok marad és csak az ajtólapot cserélné?

Teljesen érthető, ha nem szeretnénk hatalmas lakásfelújítást övezve ajtót cserélni. Ma már nem lehetetlen megtartani a tokot és csak az atót magát lecserélni. Ebben az esetben érdemes a tok mérésénél alaposan és körültekintően eljárni. Az ajtónál pedig nem árt a lakberendezők és belsőépítészek tanácsait követni, és olyan ajtót választani, melyben minél több üvegberakás található. 2020-ban és ezek után még nagyon hosszú ideig érvényessé válik a természetes, és rengeteg fény elve, így az sem baj, ha a nappali és egyéb helyek ajtajai üvegesek. Ezekből már számtalan fajtát találhatunk, így bártan keressünk, kérdezzünk és használjuk őket.

Érdemes ajtó családban gondolkodni, hogy a nem üveges hálószoba ajtaja harmonizáljon az esetlegesen üveges nappali ajtajával. Így megpillantva őket azonnal tudni fogja mindenki, egy azon ajtócsalád darabjairól van szó, melyek növelik a harmóniát, és valóban kellemes élményt nyújtanak a mindennapokban.

Amikor ajtót választunk, érdemes szem előtt tartanunk, hogy nem egy-két évre tesszük azt. Minden körülmények között fontos tudnunk, hogy minket, a komfortérzetünket javítja, szolgálja, arról nem beszélve, hogy egy nagyobb méretű ajtónak számtalan pozitív funkciója van, mely nem csak a szellőzést, a látványt, vagy épp a könnyebb ki és bepakolást teszi lehetővé a helységekben, de a léleknek is kellemesebb, harmonikusabb érzést kölcsönöz.