hogyan válasszunk ajtót?

Hogyan válasszunk ajtót?

Nyilvánvaló, hogy akár bejárati ajtóról, akár beltéri ajtókról beszélünk, megvan a szerelem. Sokszor tudjuk a színt, az akár üveges berakásokat és már a kilincs színét is formáját is jó előre megálmodjuk. Hogyan válasszunk ajtót?

Az álmainkról pedig akkor sem kell lemondanunk, ha minden szempontot figyelembe veszünk annak érdekében, hogy később ne bánjuk meg a döntéseinket.

A bejárati ajtók

Érdemes figyelembe vennünk, hogy ezek az ajtók az időjárás viszontagságainak vannak kitéve. Így vásárlás előtt fontos tudnunk, mennyire bírják majd a fagyot, tűző napsütést, vagy a csapadékot, nyirkosságot.

Emellett ügyelnünk kell a biztonságra is. Fontos, hogy tudjuk, a bejárati ajtó a biztonságunkat hivatott védeni. Épp ezért ne csak azt nézd, mennyire dekoratív az ajtó, de ismerd a vastagságát, az anyagösszetételét, és tudd, mennyire véd majd meg, akár egy betöréstől, akár a hidegtől.

Mert nem pár évre választjuk az ajtóinkat!

Épp ezért ügyelned kell a vetemedésre is. Ez kifejezetten igaz lehet a fa ajtókra, hiszen esetükben ez gyakrabban előfordul, ezt felületkezeléssel lehet és kell is lassítani.

Épp ezért, bár olcsóbban a natúr fa bejárati ajtók, érdemes belegondolnunk mennyi pénzt veszítünk, ha utólag kell kezelnünk, vagy egy-két éven belül cserélni.

A beltéri ajtóknál sincs ez másként – hogyan válasszunk ajtót?

Gondoljunk bele, naponta hányszor nyílik egy-egy ajtó, hányszor használjuk őket. Vegyük figyelembe a hang-hő és szagszigetelést és mindenképp olyat válasszunk, amelyik az életünk különféle igényeinek megfelel.

Mindenképp vegyük figyelembe a fürdőszoba vagy a konyha ajtajánál a pára lehetőségét, így olyan ajtót válasszunk, amelynek ezek a hatások nem ártanak majd.

Ahhoz, hogy harmóniában legyen az otthonunk, nagyon sok múlik az ajtó stílusának és színének választásán. Így mindenképp gondoljuk át a padlóburkolatot, a fal és az egyéb nyílásszárók színét és minőségét. Fontos, hogy később ne bánjuk meg a döntésünket, így ha bizonytalanok vagyunk, kérjünk tanácsot.

A legjobban akkor jársz, ha olyan helyről vásárolsz, ahol mindent, burkolatot, ajtót és kilincset egy helyen megvásárolhatsz. Mindemellett pedig szakértői segítséget kaphatsz, minden kérdésedre.

 

Teljes ajtó kínálatunk >>>