színes falak

Színes falak, színes ajtó, avagy mire figyeljünk

Amikor a beltéri ajtókat kiválasztjuk, nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a falak, vagy épp a burkolatok színével és anyagával. Nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor ezek kivitelezése után ébredünk rá arra, hogy a megálmodott harmónia köszönő viszonyban sincsenek egymással. Épp ezért, ha épp építkezel, felújítasz, vagy csak tervezed, neked szól alábbi összeállításunk a színes falak irányzatairól.

Ma már a citromsárga, lila vagy fekete fal sem meglepő

Ahogyan a festékgyártók színpalettája egyre szerte ágazóbbá vált, úgy lettek egyre színesebbek a falaink is. Egyre kevésbé lehet találkozni hófehér falakkal, helyette a tarka, a színes, a tapétás és az amennyi fal, annyi szín a hódító.

Nincs ezzel semmi baj, ha meg tudjuk határozni, hogy mi a fő csapásirány. Nagyon sok helyen a falra, mások a burkolat színének, mintájának különlegességét szeretnék hangsúlyozni. Azt azonban ne feledjük, ha minden hangsúlyos, akkor minden elvész.

Épp ezért ügyeljünk arra, hogy egyetlen térben egyetlen dolog legyen hangsúlyos, és minden egyéb tárgy, szín és forma ezt támogassa.

Épp ezért különösen fontos az ajtó színének, formájának, belső mintázatainak megválasztása is. Hiszen az ajtó az első, mellyel találkozunk a helységbe lépés előtt.

Nem véletlen, hogy az ajtó mindig egyfajta előszóként szerepel

Épp ezért fontos nagy hangsúlyt fektetni rá. Arra, merről nyíljon, milyen legyen a színe, tartalmazzon-e üvegbetétet, vagy bármi olyan apró, vagy nagyobb különlegességet, melytől kialakul az adott tér egységes összhangja.

Fontos tudnunk, hogy a kevesebb néha több megközelítés a színes, tarka falak esetében ma is tökéletes elgondolás.

Épp ezért, ha nagyon tarka otthont szeretnénk, érdemes az ajtóinkat kissé hangsúlytalanra venni, és mindenképp válasszunk semlegesebb színeket, hogy legyen hely, ahol megpihenhet a szemünk. Különösen fontos megjegyeznünk, hogy a bútorok és az ablakok kereteinek színe is összhangra kell, hogy törekedjen a tervezésnél, vagy megegyező, vagy egymást kiegészítő színekben kell gondolkodnunk, hogy a helységbe belépve valóban a nyugalom legyen az, ami megérint bennünket.

Legyen szó akár az otthonunkról, akár az irodánkról, fontos tudnunk, hogy az ajtó ma már nem luxus. Megannyi megoldás létezik, hogy a vásárló ne csak olcsó, de valóban megfizethető minőséget kapjon, mely hosszú időre kiszolgálja őt.