ajtócsere

Ajtócsere, avagy ne érjen meglepetés

Hogyan működik egy ajtócsere, mi az, amire figyelni kell, és mi az, amire számítani lehet? Megannyi kérdés, melyeket, ha előre nem tisztázunk magunkban és nem kérjük a szakemberek segítségét, könnyen megeshet, hogy kellemetlen élményben lesz részünk.

Az első, és legfontosabb kérdés, mikor végezzünk ajtócserét?

Érdemes ezt akkor elkezdeni, amikor eleve felújítanánk. Hiszen az ajtócsere szennyeződéssel, a burkolat, festés vagy glettelés sérülésével járhat, épp ezért különösen fontos, hogy ezek megkezdése előtt essünk túl az ajtók beépítésén.

Panel lakások esetében előfordulhat bontás nélküli ajtócsere, itt mivel nem lesz járulékos bontás, mindegy mikor helyeztetjük be az ajtót.

Hogyan kezdődik az egész ajtócsere?

Érdemes meghatározni az ajtó kiválasztása előtt a fal, és a burkolat színét és anyagát, hogy annak megfelelően választhassuk ki az ajtót. A harmónia, az esztétikum legalább annyira fontos, mint a magas minőség, épp ezért erre is érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk.

Amikor megálmodtuk a fal és a burkolat színét, akkor érdemes ajtó után kutatni. Ha tehetjük, mindenképp látogassunk el bemutatóterembe, hogy élőben is megtekinthessük az ajtót, feltehessük a személyes kérdéseket és pontos információkat kaphassunk akár a garanciáról, akár a beépítés, vagy épp a szállítás folyamatáról.

Amikor kiválasztottuk a nekünk tetsző ajtót, egy beszerelő kolléga tesz látogatást az otthonunkban, ahol felméri a falnyílás távolságot. Ennek ismerete adja majd meg az ajtó pontos méretét, és így lehet megrendelni a gyártótól, vagy legyártatni az egyedi méretet.

Ez pár hetet igénybe vehet, így érdemes ezzel is kalkulálni.

Amint megérkezik az ajtó, a beszerelő kolléga szállítja és szereli be azokat.

A munka mindig a régi ajtók bontásával kezdődik. Ezt is érdemes szakemberre bíznunk, hogy minél kevesebb falsérüléssel ússzuk meg azokat. Ezután kezdődhet meg az új ajtó beépítése, szigetelése, és a takarólécek felhelyezése. Az ajtó a kilincs és természetesen a zárbetét beszerelésével válik teljessé és átadhatóvá.

 Így biztosak lehetünk abban, hogy az ajtók teljes biztonságban, a maguk valódi szépségében és minőségében kerül átadásra.