bejárati ajtót

Hogyan válassz bejárati ajtót? Megmutatjuk mire figyelj

Amikor úgy döntünk, bejárati ajtót szeretnénk vásárolni, különösen fontos az esztétikum, a hő és hangszigetelés mellet a biztonság is. Az, amikor egy biztonságos ajtó védi az otthonunkat, megnyugvást jelent az egész család számára.

Arról nem beszélve, hogy az ajtókat nem egy-két évre vásároljuk. A bejárati ajtó lesz az, amit minden esetben először pillantunk meg, amikor hazatérünk egy fárasztó nap után. Épp ezért fontos, hogy biztonságos és szép is legyen.

Tudnunk kell, hogy számtalan ajtó van, akár az interneten is, melyeken nem, vagy hibásan tüntetik fel, hogy beltéri, vagy kültéri ajtóról beszélünk-e. Épp ezért nem árt olyan helyről vásárolni, ahol minden kérdésedre választ kapsz. Így biztossá válsz abban, hogy az ajtó kiválasztásánál nem hibázol majd.

Az esztétikum mellett a szigetelés, legyen az hang vagy hőszigetelés, ma már a bejárati ajtóknál alapfeltétel.

A mindenre kiterjedő betörésvédelemnek azonban ma már nem mindegyik ajtó képes megfelelni. Épp ezért kért az ajtók minősítéséről szóló okmányokat, hogy biztos lehess abban, valóban biztonságos ajtót választasz.  

Óvakodj a bejárati ajtók tekintetében a műanyag ajtóktól. Bármennyire is ár érzékeny, bármennyire is szép, könnyen megeshet, hogy épp így tesszük az otthonunk biztonságának leggyengébb pontjává az ajtót. Fontos tudnod, hogy milyen zárszerkezettel van ellátva az általad választott bejárati ajtó, hogy ne legyen benned félelem a tekintetben sem, hogy egy illetéktelen behatoló pillanatok alatt jut majd be az otthonodba.

Lépcsőházi ajtóknál elég a biztonságról egy ajtónál gondolkodni, míg családi házak esetében már egész más a helyzet.

Érdemes feltérképezni azokat az ajtókat, melyeken egy betörő besétálhat az otthonunkba. Hiszen könnyen megeshet, hogy míg a bejárati ajtóra kiemelt figyelmet fordítunk, a terasz ajtó, vagy az erkély ajtaja már nem nyújt megfelelő biztonságot, és ezen keresztül jut majd be a betörő.

Fontos észben tartani, hogy a bejárati ajtó ki lesz téve az időjárás viszontagságainak. Épp ezért érdemes minőségben gondolkodni, amikor ajtót választunk. Hiszen bírnia kell a fagyot, az esőt, a havat, vagy épp a tűző napsütést, úgy, hogy sem küllemében, sem minőségében ne sérüljön.

Bejárati ajtót választani nem nehéz feladat.

A legfontosabb, hogy olyan helyről válasszunk, ahol van esélyünk kérdezni, megtekinteni, és megnyugtató válaszokat kapni. Hiszen ebben az esetben a kevesebb, utólag könnyen többé válhat. Elég csak egyszer úgy dönteni, hogy egy olcsóbb bejárati ajtót választunk, elfeledve azt, hogy könnyen sérülhet, vagy épp nem betörésbiztos az ajtónk.