kilincsek divatja

A kilincsek divatja ismét hódít?

Ma már, amikor hatalmas hangsúlyt fektetünk arra, hogy gyönyörű ajtóink lehessenek, nem elhanyagolható a kilincs minősége és kinézete sem. A kilincs ugyanis képes emelni, vagy rontani az általunk kiválasztott ajtó esztétikus kinézetén is. A kilincsek divatja is figyelmet érdemel!

Érdemes megnézni, mely részek voltak azok, melyek mentén beleszerettünk az általunk kiválasztott ajtóba, mert esélyes, hogy az ajtó-kilincs összhangja volt az, ami megfogott bennünket. Épp ezért fontos mérlegelnünk, ha a kilincsen változtatni szeretnénk.

Régebben a kilincsek sokszor koptak, mattá váltak.

Ma már ez szinte elképzelhetetlen. >>> Az általunk forgalmazott kilincsek egyikénél sem fordulhat elő, hogy idővel romlik a minősége, vagy bemattul a színe. Épp ezrét ettől nem kell tartani.

Fontos, hogy előre tudjuk, hogy milyen lesz például a függönykarnis, vagy a lakásban, szobában található kiegészítők anyagának többsége. Hiszen, ha fém színű a karnis, érdemes a kilincsnek is ezt képviselnie, hogy a részletek mindegyike harmonizáljon egymással.

A Swarovski kristályos kilincseink is töretlen népszerűségnek örvendenek, ami nem véletlen. Ha sikerül olyan ajtóra felszerelni, melyre rásüt a nap, igazi szikrázó színjátékot láthatunk, mely nem csak a szemünknek gyönyörködtető, de különös enteriört kölcsönöz az otthonunknak is.

Felszerelésük, tisztításuk egyszerű, használatunk pedig, válasszunk bármilyen kilincset is, kényelmes. Érdemes az ajtó felszerelése után a kilincset is szakemberrel felszereltetni, hiszen bármennyire is egyszerűnek tűnik, így megakadályozható, hogy később kilazuljanak.

Fontos észben tartanunk, hogy egy fajta kilincs is számtalan színben kapható, így nem kell mindegyiknek egyformának lennie, de érdemes egy családból választanunk, hogy az egység, a harmónia megmaradjon.

Ahány ember, annyi féle kilincs? A kilincsek divatja ismét hódít?

És valóban. Ma már számtalan stílusú kilincs kapható, egészen a barokk stílustól a modernig, attól függően, kinek milyen stílusjegyek uralkodnak az otthonában.