tolóajtó

Tolóajtó, az egyik legnagyobb divat

Ma már nem csak a hagyományos ajtókkal találkozhatunk, de egyre elterjedtebb a tolóajtó is. Nem véletlen. Esztétikus, különleges, és egyedi méretre való gyártása is megoldható.

A tolóajtók számtalan stílusban megtalálhatók. Lesznek olyanok, melyeknek felső sínszerkezete, karnisa pedig nem csak egyedivé varázsolja a falat, ahová helyezzük, de valóban egyfajta díszítőelemként is emlegetik a vásárlók. Van olyan is, ahol a sínszerkezet a plafonon fut, egyfajta monumentális látványt nyújtva, amikor az ajtóra tekintünk. Hiszen ez esetben a tolóajtó magasabbnak, szélesebbnek tűnik, és nem tévedés azt állítani, minden szemet vonzani fog. Az örök talány pedig a sín nélküli tolóajtó, melynél a látogatók nem látják majd a sínt, csak magát az ajtót. Megannyi lehetőség, számtalan forma, szín és lehetőség a tolóajtók korában, mely nem csak helytakarékos, de esztétikus is.

A hagyományos harmonika ajtók kora már lejárt

Nem is olyan régen, még különlegesnek számított a harmonika ajtók megjelenése, sokan szerették, sokan használták, anyagában azonban könnyen tönkrement. Bármennyire is vigyáztunk rá, nem maradt tartós, így pár évente cserélni kellett.

Ennek mai luxus kivitele a tolóajtó, mely megannyi méretben, színben és anyagban kapható, így végre semmiről nem kell lemondanunk.

Van, aki a gardrób helységet választja le vele, de nagyon sokan vannak, akik előszeretettel használják a dolgozószoba és a nappali elválasztó ajtajaként is.

A magyarázat pedig nagyon egyszerű:

Szép és különleges. Halkan záródik, a biztonsági előírásoknak megfelelően mielőtt a kerethez érne lelassul, így elkerülhetővé válik, hogy bárki odazárja a kezét. Csendes, megbízható társsá válik, bár arra érdemes figyelnünk, hogy nem nyújt akkora magánteret, mint a hagyományos ajtó.

Így érdemes a konyha, fürdőszoba és hálószoba ajtajának más típust választani, de nem érdemes kihagyni ezt a lehetőséget a választásból.

Amikor beleszerettünk a tolóajtóba, fontos tudnunk, hogy ahány tolóajtó, annyi -féle lehetőség. Ma már megtalálhatunk plafonra szerelt karnisos megoldást, https://www.ghizziebenatti.it/it/portfolio/porte-di-design/120-rio-cn-design vagy épp láthatatlan karnissal működtethető tolóajtó csodákat is https://www.ghizziebenatti.it/it/portfolio/porte-di-design/121-linear . Így valóban csak a képzeletünk szab határt annak, milyen tolóajtót szeretnénk az otthonunkba, vagy az irodánkba, és lássuk be, az igényesség, a maximális minőségre való igény töretlen és megállíthatatlan. Épp ezért meleg szívvel ajánljuk ezeket az ajtókat.

Kifelé, vagy befelé nyíljon

A tolóajtók megrendelése előtt érdemes szakemberrel tisztázni, leülni és átbeszélni az ajtó funkcióit, hogy ne essünk abba az esztétikai hibába, hogy egy helységen belül több tolóajtót álmodunk meg, vagy stílusában lesznek különböző ajtók a helységben. Ne feledjük, a tolóajtók ma a luxus érzetét képviselik, épp ezért mindenképp olyan helyről válassz, ahol segítséget kapsz a kiválasztástól egészen a beépítésig.