PIVOT AJTÓK

 

A lakberendezés legújabb trendje a pivot nyitású ajtórendszer. Mik is a pivot ajtók pontosan, és miért váltanak ki egyre nagyobb érdeklődést már itthon is?

A minimalizmusra törekedve:

Általánosnak mondható, hogy a nemzetközi trendek több éves késéssel érkeznek meg Magyarországra. Hagyományos és árban jóval kedvezőbb árú termékeink mellett célunk volt elérhető közelségbe hozni itthon is az ilyen exkluzívabb és innovatív termékeket a hazai vevők, lakberendezők számára. Így lettünk az olasz Ghizzi&Benatti és a görög Porta Nova gyártók első számú magyarországi forgalmazói. A minimál stílus továbbra is hódít a világban és itthon is sokszor tapasztaljuk a törekvést az ilyen jellegű terek kialakítására. „A kevesebb mindig több.” Könnyűnek hangzik, azonban ez rendkívül nehéz.

A minimalista környezet nyugalmat, tisztaságot és funkcionalitást sugároz. Hatalmas, fényes terekkel. Elég ha jól megválasztunk egy berendezési tárgyat. Olyat ami kirívó, ami izgalmassá teszi a teret. Ez miért ne lehetne a bejárati ajtó? Ami már kívülről is kommunikál. Üzlethelyiség esetében már azonnali benyomást kelt a vevőkben, még mielőtt beléptek volna a boltba. Vagy miért ne lehetne a beltéri ajtók jó megválasztása fontos szempont? Ezek segítenek az egységes megjelenésben és a harmónia kialakításában, szobák között is. Gyönyörű, letisztult olasz designnal, minőségi anyagokkal, kézműves gyártással. Ezután jönnek a tartós bútorok és pár jól megválasztott kiegészítő. A kevesebb így lesz több. Letisztult vonalakkal, egyszerű színpalettával (pl. ugyanannak a színnek különböző árnyalataival), funkcionalitással, természetes fénnyel.

Mi a pivot ajtó?

A hagyományos nyitású ajtóktól eltérően a pivot nyitású ajtók sajátos tulajdonsága, hogy zsanér nélküliek. A különleges nyitás az eltolt forgáspontú nyíló vasalat miatt válik lehetővé. Általa az ajtólap lágyan a tok mellé, a fal síkjára merőlegesen nyílik, fele az egyik szobába, fele a másik szobába. Ebből következik az ilyen ajtók egyik hatalmas előnye: hogy rendkívül helytakarékosak. Egy hagyományos nyitású ajtóhoz képest fele akkora helyre van csak szükség a nyitáshoz, mellette pedig a falak is szabadon maradnak.

A pivot ajtók képesek hatalmas méreteket is ölteni. Az ilyen ajtók minimum szélessége 1,3 m. Az ajtótok és a nyitási rendszer úgy lett tervezve, hogy bírja az ebből adódó nehezebb súlyt is. A hatalmas, stabil, erős bejárati ajtók mégis kellemesen nyithatók maradtak. Méreteinek és exkluzív megjelenésének köszönhetően kiválóan alkalmas lehet üzlethelyiségek bejárataihoz is. A méretre is készíthető ajtók rendkívül sok színben, anyagaiban is kombinálhatók, így abszolút a vevők igényeire szabhatóak minden tekintetben. Igazodnak bármely enteriőrhöz és kiegészítik azt.

A Porta Nova termékek Magyarországon kizárólag tőlünk, a Centro Casa Bemutatóteremtől rendelhetők. Az igazi kuriózumnak számító fekete TEKNA, pivot nyitású biztonsági bejárati ajtómodellünk is már megtekinthető üzletünkben!

Porta Nova TEKNA, pivot nyitás

 

Ez a technológia elérhető beltéri ajtókhoz is. Ha hasonló nyitásmódot keresünk beltérre is, akkor az olasz Ghizzi&Benatti cég lesz segítségünkre termékeivel. STRATO modelljének például nem csak a nyitás módja sajátos, hanem a nyitás iránya is. Az ajtó ugyanis mindkét irányba nyitható. A modell számos természetes fa felülettel vagy pedig festett ajtóként – a fehér több árnyalatában, bézsesebb, krémesebb színektől kezdve a szürkén át a feketéig – sok színben választható. RAL színekben is.

Ghizzi&Benatti LINEAR

 

Ghizzi&Benatti STRATO

 

A szintén ritkaságnak számító természetes fa felületű STRATO, mindkét irányba nyitható ajtómodell is megtekinthető, kipróbálható az üzletünkben!

 

Címünk: 1121 Budapest, Törökbálinti út 15.