betörésvédelem

BETÖRÉSVÉDELEM, A MEGELŐZÉS

Adunk egy tippet arra, hogyan tehető biztonságosabbá otthona, pusztán az ablakok vagy teraszajtók kilincseinek lecserélésével. A betörésvédelem megoldásában pedig a Linea Calì olasz kilincsgyártó cég fog segíteni.

Minden biztonsági berendezés (riasztó) – akármilyen kifinomult és drága is volt – nem segít megelőzni a betörést, csak figyelmeztet minket, azaz jelez nekünk a betörés tényéről. Ezzel nem azt mondjuk, hogy a riasztók feleslegesek, de önmagukban nem elegendőek. A hangsúly most a megelőzésen van, a betörés meggátlásán. A Linea Calì egyszerű és hatékony megoldása a problémára pedig: a SmartBlock betörésgátló rendszerrel ellátott kilincsei.

A tolvajok egyik régi módszere, hogy betöréskor egy ablakkeretbe fúrt lyukkal, egy speciális eszközzel benyúlva belülről fordítják el a kilincset. Becslések szerint ezzel a módszerrel mindössze 20 másodperc alatt képesek lehetnek bejutni a házba.

A SmartBlock rendszer ezt gátolja meg. A kilincs csak akkor fordítható el, ha a rozetta (alul és felül is) be lett nyomva. Zárt vagy bukóra nyitott ablaknál automatikusan aktiválódik a rendszer. Segítségével gyermekbiztossá is tehetőek az emeleti szobák ablakai.

Hogyan működik ez a betörésvédelem?